Vanliga frågor

Någonting är sönder i min lägenhet
Du ansvarar själv för det mesta inne i din lägenhet, 
läs mer om underhållsansvar här. Felanmäl fel som inte ingår i ditt egna underhållsansvar (som föreningen ansvarar för) direkt till HSB här

HSB sköter förvaltningen av vårt område och kan ofta hjälpa till med fel som ingår i ditt egna underhållsansvar men du får då bekosta detta själv. Om du är osäker – fråga.

Jag har problem med internet, TV eller fast telefon
Felanmäl direkt till Telia på telefon: 90200.

Någonting är sönder eller behöver åtgärdas utomhus
Du ansvarar själv för din uteplats. Övriga fel felanmäler du direkt till HSB här.

Varför skall jag felanmäla till HSB eller Telia, kan jag inte e-posta styrelsen?
Vår förening köper in tjänster för fastighetsskötsel från HSB så för snabbast respons bör vi också felanmäla de flesta fel direkt till dem via länk ovan. Vi har också ett service- och supportavtal med Telia så för snabbast respons bör vi anmäla fel på TV, telefoni och bredband direkt till dem.
Det är självklart fritt fram att uppmärksamma styrelsen om något fel har uppstått eller om man har synpunkter på något. De flesta styrelsemedlemmarna har dock vanliga jobb att ägna sig åt på dagarna och hinner därför inte hantera rutinmässiga felanmälningar.

 

Du kan läsa mer här om hur du hanterar kompost, restavfall och återvinning. 

Föreningen betalar inte längre ut bidrag vid renovering av badrum.

Ta kontakt med din granne och berätta att du störs och försök komma överens. De flesta problem kan lösas med kommunikation. Om detta inte hjälper efter upprepade försök, kontakta styrelsen.

Föreningen har lite trädgårdsverktyg, stegar, rensband för avlopp och en högtryckstvätt som du kan få låna. Hör av dig under expeditionstiden så hjälper vi dig med att plocka fram grejerna.

Du kan läsa mer om vilken utrustning som följer med lägenheten här.

Information kommer inom kort.

Information kommer inom kort.

Här kan du läsa mer om vad som gäller för uteplatsen.

Information kommer inom kort.

Du kan hitta avin genom att logga in på HSB-portalen

Du kan e-posta styrelsen eller träffa oss på expeditionstiden. Mer information hittar du här.

Du ansvarar själv för ytterdörr och lås. Kontakta en låssmed för hjälp. Föreningen behöver inte ha någon nyckel till din lägenhet.

Har du ingen bil får du gärna hyra ut din garageplats till någon granne som har flera bilar i hushållet. Föreningen vill då veta vem ni hyr ut detta till, utifall att det skulle hända något som gör att nyttjaren av garaget skulle behöva kontaktas med kort varsel.

Läs mer om andrahandsuthyrning här.