Information Extrastämma Internet/TV/Telefoni

4 thoughts on “Information Extrastämma Internet/TV/Telefoni”

 1. Hej,
  ni lämnar för lite uppgifter om vad valet innebär .

  bara som att Enligt IP-Only hemsida finns inte möjlighet att använda Telias tjänst hos Ip-only.

  Ett par exsempel på kostnadstruktur för den boende med motsvarande standard tjänster som erbjud idag via Telia alt IP Only hade varit till hjälp.

  Enkel jämförande av motsvarande tjänster :

  Telia grupp avtal 3play kostar 279/mån
  IP-Only via telenor kostar 688/mån

  Vid öppen fiber alt. kollektiv ansl. hur påverkas månadsavgiften?

  • Du har rätt med öppen fiber blir det något dyrare för en enskild medlem då saknar vi rabbaten som erhålls via ett kollektivavtal.

   När det gäller Öppen fiber betyder det att en enskild medlem får välja sin leverantör och priset gäller det som du kommer överens med din leverantör (t.ex Comhem, Telia mm) när du skriver avtal med dem.
   Vid kollektivavtal binder sig hela föreningen under avtalstiden med en enda leverantör som till ex. Telia. Efter avtalstiden får man välja igen om man vill fortsätta med samma leverantör eller ska vi ha öppen fiber efter avtaltiden går ut.

   Så kort sagt
   med öppen fiber har du möjligheten att fritt välja din internet/TV och telefon leverantör
   med kollektivavtal blir billigare för medlemmarna men saknar möjligheten att välja valfri leverantör.

   Svar på din fråga om avgiften är att oavsett kommer det att bli lite dyrare beroende vad vi väljer.

   Kanske med kollektivavtal ca 100 kronor mer per hushåll/mån och med öppen fiber beroende på vad du väljer eller väljer bort kan variera mellan 200 kronor/mån och uppåt.

 2. Hej!

  En förutsättning med att välja öppen fiber (t.ex. Telia Open Fiber (har ni inte tagit in information om), Open Universe) är att man skall kunna välja den leverantör av tjänster man önskar (baserat leverantörens tjänsteutbud). Dvs varje lägenhet skall kunna välja sin tjänsteleverantör. Kostnad för fiber läggs ut på månadsavgiften, kostnad för tjänster debiteras kunden (dvs lägenhetsinnehavaren direkt).
  Kan inte ovanstående uppfyllas bör ett kollektivavtal upphandlas. Eftersom jag är nöjd med Telia så är mitt förslag kollektivavtal med Telia med samma utbud som idag men med ett mycket modernare fibernät. Hela kostnaden läggs in i månadsavgiften.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *