Boendet

Avfall

Det är mycket viktigt att vi alla sorterar våra sopor, både för miljöns och föreningens skull. Soporna som slängs i sopkärlen för restavfall vägs, och vi betalar således sophämtningen efter vikt. Det innebär att varje onödig sopa som kastas som restavfall kostar oss onödiga pengar. En av förutsättningarna för att ha låga månadsavgifter är att inte slösa.

Restavfall

Restavfall är sådant som inte kan kastas i återvinningen eller komposten. Tänk på att försluta påsarna ordentligt innan ni slänger dem.

Brännbart avfall

Körs till återvinningscentralen i Öjersjö.

Elavfall

Elavfall är elektronik, glödlampor och lysrör. Även detta skall till återvinningscentralen i Öjersjö.

Kompost

Kompost är i huvudsak skal och matrester men även hushållspapper kan kastas i kompostkärlen. Från och med v 47 2014 kommer allt matavfall att omvandlas till biogas och vi får betala allt avfall (matavfall och restsopor) efter vikt. Detta är Partille kommuns nya policy. Matavfallspåsarna är sk majspåsar och finns att hämta i soprummet. Soprummet har kodlås och koden fås via styrelsen.

Trädgårdsavfall

Trädgårdsavfall av typen kvistar, löv och gräs (OBS, ej jord eller krukor) kan slängas i stora plastkärl som står vid flaggstången. Med undantag från två tömningar omkring midsommar så töms dessa kärl varannan torsdag från och med april till och med en bit in i november.

Återvinning

Återvinningskärl för tidningar, kartong, plast, glas och metall finns på två platser i vår närhet. Den närmsta finns vid vägen upp mellan oss och Mellangården, på baksidan av vakmästarens hus på Timmerslätt 28. Den andra återvinningsstationen finns på parkeringsplatsen framför Furulunds centrum.

In- och utflyttning

För den som avser att flytta hit eller härifrån så kan det vara bra att känna till eller tänka på en del saker som inte så sällan orsakar lite bryderi.Först lite om det där med att vara delägare i en bostadsrättsförening. Att köpa en bostadsrätt innebär att man köper in sig som delägare i ett fastighetsbolag som man äger gemensamt med sina grannar. Att då de befintliga ägarna/grannarna vill veta lite om den som blir ny delägare i deras fastighetsbolag får ju anses vara både naturligt och rimligt. Därav finns ett förfarande som enligt lag innebär att alla nya medlemmar/delägare genomgår en viss prövning där det bedöms om den nya delägaren kan tänkas fullgöra sina förpliktelser mot föreningen.Medlemskapet är kanske något knepigt för den oinvigde, men så här är det i all enkelhet. Utöver medlemskapet i bostadsrättsföreningen så skall man även vara personlig medlem i HSB-Göteborg. För det medlemskapet betalar man en engångsavgift som man får tillbaka om man går ur HSB vid ett senare tillfälle.…men så till det mer praktiska. Till varje lägenhet hör följande saker som skall följa med vid överlåtelsen:

 • 2 st rfid-taggar. Kan vara antingen en blå bricka för nyckelringsfäste eller ett vitt kort
 • 2 st digitalboxar och en ”Smartbox” för bredband, TV och telefoni.
 • 1 st så kallad A-nyckel till grindarna in i området.
 • 2 st fjärrkontroller samt 2 nycklar till garageporten.


 • Utöver detta så vill styrelsen så snart som möjligt, helst före inflyttningen, träffa alla nya medlemmar.

  Grannsamverkan

  Grannsamverkan går ut på att boende i ett område håller extra uppsikt över sina grannars bostäder och är uppmärksamma på vilka som rör sig i bostadsområdet. Forskning visar att grannsamverkan ger goda resultat. Med större social kontroll kan en möjlig gärningsman upptäckas lättare. Polisen har också en tydlig roll i samverkansarbetet. Läs mer här! Du meddelar din epostadress till Martin Wendt TS 12 C så får du återkommande rapporter från Polisen genom Martin.

  Ytterdörren

  Du ansvarar själv för ytterdörr och lås. Föreningen har inte någon huvudnyckel så du kan själv välja låssystem och ordna nyckelkopior.

  Det är fritt fram att välja modell på dörren själv om du vill byta.

  Dörrar i röda hus skall vara målade med grå färg, färgkod: S6500N. Dörrar i grå hus skall vara målade med röd färg, färgkod:RAL3003.

  Eftersom det ofta är bäst att själv få välja när ytterdörren skall vara nymålad och kladdig ett par dagar så är det tradition i Måsängen att alla målar sin egen dörr. Föreningen står med färg och penslar.

   

  Hemförsäkring

  För dig som bor i bostadsrätt så är det där med hemförsäkringen en viktig detalj. Se till att ha bostadsrättstillägg i din hemförsäkring!

  En vanlig hemförsäkring täcker bara lösöre, dvs inventarier. I en bostadsrättslägenhet ansvarar du även för bland annat golv och tapeter, och det kan bli onödigt dyrt vid en vattenskada om du inte är rätt försäkrad.